Güven Bağlantı Elemanları

 

Gijon Saplama

Silindirik ve diş açılmış çubuk görünümünde olan gijon saplama, orta kısmı hariç ya da tamamına diş açılabilmektedir. Her iki ucunda baş kısmı olmayan çubuklardır. Cıvatanın aksine yüksek mukavemet gereken alanlarda tercih edildiğinden boyları genellikle 1 metre ve üzeri olmaktadır. Bir diğer adı tij demiri olan bu bağlantı elemanı genellikle civata ve benzeri elemanların boy olarak yetersiz kaldığı durumlarda tercih edilmektedir. Aynı zamanda inşaat alanında kalıplarda yer alan kör deliklerde de kullanılmaktadır.

 

Gijon Saplama Kullanımı

Birçok farklı endüstride değişik uzunluk ve genişliklerde kullanılmaktadır. Çoğunlukla prefabrik yapılarda ankraj bulonları, uydu ve iletişim sektörü anten bağlantıları, taşıma sistemlerinde kabin bağlantıları, otomotiv yedek parça sanayinde, inşaatlarda çelik parçaların bağlantısında yüksek dayanımlı saplamalar tercih edilmektedir.

Gijonlar askı sistemlerinde bağlantı elemanı olarak kullanılmaktadır. Çelik yapı sektöründe ise gerdirme elemanı olarak işlev görmektedir.

Gijon hemen hemen her sektörde farklı alanlarında çeşitli çap ve boylarda kullanılabilmektedir. Kullanım alanına göre; Tam Dişli, Kısmi Dişli ve İki Ucu Dişli olarak imal edilmektedir.

Gijon Saplama Kullanılan Yerler

  • Uydu ve iletişim sektörü,
  • Taşıma sistemleri ve asansör kabin bağlantılarında,
  • Otomotiv,
  • İnşaat sektöründe çelik ve prefabrik yapılarda

Gijon Saplama Tipleri

Çalışma alanlarına ait farklı koşullar için değişik çap ve uzunlukta saplama çeşitleri üretilmektedir. Bunlar;

Tam boy dişli gijon: Gövde kısmı tamamı dişli olan bu saplamaların gövde bölümünün neredeyse tamamı dişlidir. Farklı bir bağlantı elemanı ile diğer elemanın sorunsuz bir şekilde birbirine bağlanmasını sağlar. Kısmı ve her iki ucu dişli çeşitleri mevcuttur.

Tapa uçlu gijon: Eşit olmayan parçaların birleşmesi için  kullanılmaktadır.

Çift uçlu gijon : Eşit boylardaki parçaların birleştirilmesinde kullanılmaktadır.

Yivli gijon: İki parça arasında sızdırmazlık gereken durumlarda kullanılmaktadır.

Özel karışımlı çinko ve benzeri malzemelerden üretildiğinden ayrıca paslanmaya karşı korumalıdır. Dişli olmasından dolayı mukavemeti yüksektir. En çok askı sistemlerinde kullanılmaktadır.

Diğer Yazılar

Çatı Sistemlerinde Bağlantı Elemanları: Tasarım ve Montaj Rehberi

Çatı Sistemlerinde Bağlantı Elemanları: Tasarım ve Montaj Rehberi

  Çatı sistemlerinin sağlam ve güvenli olması, doğru tasarım ve montajı edilen bağlantı elemanları ile mümkündür. Sizlere çatı sistemlerinde kullanılan bağlantı elemanlarının tasarımı ve montajı konularında kapsamlı bir rehber sunulacaktır. Özellikle, "bağlantı ve yapı elemanlarının önemi ve doğru uygulama yöntemleri hakkında bilgi edineceksiniz.Bağlantı Elemanları Nedir?Bağlantı elemanları, çatı sistemlerinde farklı bileşenleri bir…
Prefabrik Yapılarda Bağlantı Elemanlarının Rolü

Prefabrik Yapılarda Bağlantı Elemanlarının Rolü

Prefabrik Yapılarda Bağlantı ElemanlarıPrefabrik yapılar, modern inşaat sektöründe giderek daha fazla popülerlik kazanan ve çeşitli avantajları nedeniyle tercih edilen yapı türlerindendir. Bu yapılar, imalat aşamasında fabrikalarda üretilen ve daha sonra montajı yapılan önceden hazırlanmış yapı elemanlarından oluşur. Prefabrikasyon sürecinde bağlantı elemanları, yapıların sağlamlığı, dayanıklılığı ve montaj süreçlerinin verimliliği açısından büyük…
Bağlantı Elemanları Üretiminde Teknolojik İlerlemeler ve Geleceğe Bakış

Bağlantı Elemanları Üretiminde Teknolojik İlerlemeler ve Geleceğe Bakış

Bağlantı Elemanları Üretimi Bağlantı elemanları, inşaat, otomotiv, havacılık, elektronik ve daha birçok endüstrinin temel bileşenlerinden biridir. Bu kritik parçalar, yapıların dayanıklılığını, araçların güvenliğini ve makinelerin performansını etkiler. Son yıllarda bağlantı elemanları üretimindeki teknolojik ilerlemeler, endüstrilerin daha güvenli, dayanıklı ve verimli ürünler geliştirmesine olanak tanımıştır. Bağlantı elemanları üretimi, teknolojik ilerlemelerin ve…